4 tips om je auto winterklaar te maken

  Regelmatig onderhoud van je auto is onmisbaar. Tenminste, als je wilt dat de boel soepel blijft draaien. Daarom zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten bij het periodieke onderhoud van je auto. Wij zetten ze op een rij.

  1. Check je motorolie

  Hoe lang is het geleden dat je het oliepeil hebt gecontroleerd? Want zeker als je veel rijdt is het belangrijk om de olie op peil te houden. Doe je dit niet? Dan heb je kans op een vastloper. Met alle kosten van dien. Check daarom regelmatig de motorolie en vul waar nodig bij.

  2. Vervang je ruitenwissers

  In de wintermaanden krijg je naast regen ook te maken met sneeuw. Extra belangrijk dus dat je ruitenwissers goed werken. Check ze daarom goed en voorkom dat je zicht onnodig beperkt wordt door versleten ruitenwissers.

  3. auto onderdelen vervangen

  Tijdens de winter krijgt je wagen extra veel te verduren. Daarom is het raadzaam om je auto goed te (laten) controleren op versleten of defecte auto onderdelen. Dingen die je eenvoudig zelf kunt nakijken zijn de bougies en accu. Maar ook schokdempers, de zuigers in de remklauwen, stuurkogels en aandrijfashoezen en rubbers van de stabilisatorstangen zijn belangrijk om te controleren. En heb je snel vervangende onderdelen nodig? Dan kun je op Carpartsdirect.nl eenvoudig online auto onderdelen bestellen van alle bekende automerken zoals Volkswagen, Ford, Audi, Citroen, BMW en Volvo.

  4. hoe zijn je banden eraan toe?

  Winterbanden vergroten je grip op het winterse wegdek en verkleinen je remweg. Iets dat van levensbelang is en het verschil kan maken tussen een aanrijding en op tijd stoppen. Winterbanden zijn daarom een aanrader. Blijf je rondrijden op je zomerbanden of all season banden? Check dan goed of de banden nog in goede staat zijn en onder andere voldoende profiel hebben. En als je dan toch bezig bent: controleer meteen even de bandenspanning.

   

  Tot zover de tips om je auto winterklaar te maken. We wensen je veilige kilometers toe.