4 voordelen van een auto importeren uit het buitenland

  Is je huidige auto aan vervanging toe? Of heb je net je rijbewijs gehaald en wil je graag een eigen auto aanschaffen? Natuurlijk wil je een zo goed mogelijk model hebben. Heb je al eens nagedacht om een auto te importeren uit het buitenland? Een auto importeren uit het buitenland heeft verschillende voordelen. Lees verder en ontdek wat de voordelen van een auto invoeren voor jou zijn.

  1. Prijsvoordeel

  Het is eigenlijk vrij logisch. De voornaamste reden dat Nederlanders een auto importeren uit het buitenland, is omdat een auto in het buitenland vaak een stuk voordeliger is. Anders zou immers niemand het doen. Een auto importeren uit België is een stuk goedkoper dan als je dezelfde auto zou aanschaffen in Nederland.

  1. Groter aanbod

  Aangezien je je keuze vergroot, heb je een veel groter aanbod in auto’s in het buitenland dan alleen in Nederland. Vooral als je opzoek bent naar een bepaald model in een bepaalde kleur, is het vaak een stuk eenvoudiger om deze te vinden over de grens. Je hebt immers een stuk meer keus.

  1. Groot aanbod jonge auto’s met lage kilometer stand

  In Nederland kan het vrij lastig zijn om een jonge tweedehands auto te vinden met een lage kilometerstand. Ben je opzoek naar een vrij nieuwe auto? Voor jou is het dan aan te raden om een auto im te voeren vanuit het buitenland. In België of Duitsland zal je een stuk gemakkelijker je droomauto vinden.

  1. Behoud je garantie

  Als je een auto aanschaft in Europa, blijf je vaak de garantie behouden. Ga je een auto importeren uit België? Dan kan je met schade terecht bij je Nederlandse dealer. Zorg wel dat je dit voor aanschaf van de auto voor de zekerheid met de verkoper checkt. Zo kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan.