Tips om je auto te verkopen

  Wil jij je auto verkopen? Dat kan lastig zijn. Zo weet je misschien te weinig van je eigen vierwieler of lukt het je maar niet om een eerlijk bod te ontvangen. Je wilt natuurlijk wel je auto zo snel mogelijk verkopen. Hieronder zijn een aantal tips die jou helpen bij het verkopen van je voertuig.

  Je autogegevens verzamelen

  Als je ervoor gekozen hebt om je auto te verkopen, is het wel handig om te weten welk type en model jij aan het verkopen bent. Door al je autogegevens te verzamelen, weet de mogelijke koper ook precies wat hij koopt. Autogegevens die belangrijk zijn om te vermelden, zijn: het merk, het model, het bouwjaar, de prijs en het aantal gereden kilometers.

  Een realistische prijs vragen

  Om een schatting te maken van je autowaarde, is het goed om te kijken wat andere mensen ervoor vragen. Zo kan je zelf een geschikte inschatting maken voor de prijsvraag. Enkele factoren die mee kunnen spelen met de meerwaarde van je voertuig, is dat je bijvoorbeeld een sportmodel hebt of een lagere kilometerstand dan de gemiddelde verkoper.

  Beschadiging en breuk vermelden

  Door direct eerlijk te vermelden waar onderhoud of vervanging aan je voertuig nodig is, kan de mogelijke koper er niet meer op terugkomen of een lagere prijs bieden. Dus wees eerlijk en voorkom prijsdaling.

  Verkopen via Marktplaats

  Veel mensen verkopen hun auto via Marktplaats. Voeg veel en duidelijke foto’s toe bij het verkopen van je auto, zodat je een voorsprong hebt op andere verkopers. De eerste indruk is het belangrijkst. Als jij iets extra hebt toegevoegd aan je auto zoals een goede muziekinstallatie, dan is dat belangrijk om dat te vermelden. Hierdoor maak jij je auto unieker en is je verkoopkans groter.

  Bestudeer je auto

  Leer je voertuig goed kennen voor je besluit hem te verkopen. Het is goed om er eerst nog een paar rondjes in te gaan rijden. Luister eens goed naar eventuele vreemde geluiden. Voor jou zijn die geluiden misschien al een gewoonte, maar voor een ander kan dat enorm storend zijn. Als er rare geluiden zijn tijdens het rijden, kan je dit door een garage laten nakijken voordat je hem verkoopt.

  Laat het verkopen van je auto door een ander doen

  Lukt het zelf niet, of wil je geen fouten maken bij de verkoop van je auto? Dan kan je ervoor kiezen om je auto te verkopen aan een autoveiling of een autodealer. Je zult er niet de hoofdprijs voor krijgen, maar je hebt je auto wel verkocht. Ook is het makkelijk en je hebt er weinig werk van.

  Een goede en betrouwbare site om je auto te verkopen is www.autovendi.nl. Zij helpen je met de verkoop van je auto.