Zo maak je je auto goed schoon in deze lastige tijden van corona

  Het virus heeft het openbare leven goed platgelegd. Om het aantal besmettingen tegen te gaan moeten we allemaal een stapje extra doen. Zeker als het om de hygiëne aankomt. Inmiddels zijn we al vertrouwd geraakt met de handen wasinstructies en het niezen in de elleboog. We worden verder geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te werken en niet met het openbaar te reizen. Toch zullen we af en toe ergens heen moeten. Dat wordt met de auto dus. Maar hoe zit het dan met de hygiëne? We geven je wat tips om je auto van binnen goed schoon te maken.

   

  Het coronavirus kan tot wel vijf dagen overleven op een glad oppervlak. Dus wanneer deze zich op het interieur van de auto bevindt dan kan het heel gemakkelijk medepassagiers besmetten. Als het gaat om een gezinsbak of een romantisch ritje met je vriendin gaat dan zal de schade nog wel meevallen. Anders word het wanneer je taxi chauffeur bent. Of wanneer je in een deelauto rijdt of een Uber bestuurt. Het risico bestaat dan dat door een risicogebied rijdt of je via jouw auto passagiers besmet of zij jou. Hoog tijd dus om de auto met enige regelmaat schoonmaakt.

  Net als bij je handen is gewoon water en zeep het beste

  Schoonmaakmiddelen op alcoholbasis of simpelweg water en zeep werken het beste om je auto schoon te maken. Denk hierbij aan het dashboard, je richtingaanwijzers, de schakelpook.

  Let op de volgende punten bij de bekleding van je auto

   

  Wanneer je leren bekleding schoon gaat maken gebruik dan liever geen alcohol of bleek want dit kan de beschermende coating van de bekleding beschadigen. Voor leer heb je een speciale mix nodig. Het meeste leer is namelijk gekleurd. Dus als je gaat schoonmaken moet je niet al te hard poetsen, want anders schrob je de bovenlaag weg. In het beste geval kun je leercleaner gebruiken en daarna een leerconditioner, of water en zeep.

   

  Dit geldt ook voor auto’s met een stoffenbekleding. Let er dan wel op niet teveel water gebruikt want met teveel water kun je je stoelen zo nat maken dat er schimmel ontstaat.

  Dus gebruik meer zeep dan water. Of misschien nog beter afwasmiddel of wasmiddel en water. Wanneer het om het schoonmaken van de auto gaat zouden we een spray adviseren. Ten eerste kun je dan de auto niet te nat maken en ten tweede kun je nog hygiënischer te werk gaan. Je hoeft dan niet meer met je handen in het schoonmaakmiddel zelf wat lekkerder voor je handen is. 

  Tot slot: vergeet de autosleutel niet

  Als je de binnenkant hebt schoongemaakt, neem dan ook even de hendels van de portieren mee en de autosleutel. Dit zijn de andere onderdelen in en rondom de auto die je veelvuldig beetpakt, Zorg ook dat deze schoon zijn. Hiermee beperk je de kans tot een besmetting tot een minimum.