Amerikaanse Muscle cars vs. Duitse degelijkheid

  Er is geen betere auto dan een snelle auto, een stoere auto een auto met een krachtige motor waarmee je gas kan geven. Natuurlijk zijn er een heleboel auto’s die hieraan voldoen, wat hier wel in opvalt is het verschil van aanpak tussen Amerikaanse auto’s en Europese auto’s. Wij vergelijken twee legendarische auto’s een uit Amerika en een uit Europa om te zien welke auto de absolute topper is. Het is tijd voor: Amerikaanse Muscle car vs. Duitse degelijkheid!

  De Amerikaanse Muscle car

  We beginnen met de Amerikaanse Muscle car, natuurlijk hebben we het hier over een Ford en niet zomaar een Ford. We hebben het over de Ford Torino een beest van een wagen. Ze groot, krachtig, ruig en als je het gas flink intrapt duikt de achterkant naar onder en schiet je naar voren.

  De Torino is ruig, bruut en wil graag naar voren, ga je rechtuit is het een geniale auto. De motor klinkt diep en zoals je van een Amerikaan verwacht heb je genoeg ruimte om je benen kwijt te kunnen, wat spullen achterop de bank en een ding staat vast de auto is snel. Nadeel van de Torino, de wegligging is niet ideaal zeker niet voor de snelheid die de auto behaald. Bochten eisen veel concentratie en remmen daar heb je ook wat tijd voor nodig. De auto is perfect als je van groot en kracht houd maar ook ervaring hebt in het autorijden, voor beginners niet de ideale auto.

  De Duitse degelijkheid

  Duitse degelijkheid, ze is elegant, snel, gestroomlijnd en kleeft aan het wegdek zoals je verwacht van een sportwagen. We hebben het natuurlijk over de Porsche, de Porsche 911 om precies te zijn. De 911 is een auto als geen ander, als je in de Porsche het gas intrapt ben je al een straat verder.

  De Porsche is schoon, sexy en tegelijkertijd elegant. De motor klinkt krachtig maar minder diep als de Amerikaan. Qua ruimte heb je in de Porsche ook een nadeel ten opzichte van de Ford maar de Duitse maakt dit alles meer dan goed met het belangrijkste van een sportauto, wegligging. De 911 is snel en zoals we al schreven plakt de auto aan het wegdek. De Porsche wil vooruit, door bochten, snel gaan en niet geheel onbelangrijk ook snel zijn met remmen. Deze auto is ideaal voor iedereen die snel wil zijn, sexy en op hoge snelheid door de bocht wil vliegen.