APK vervaldatum

  Het is belangrijk om een auto te kopen met een APK. Wanneer de APK bijna verloopt is het slim om hem door de verkoper te laten vernieuwen. Het kan immers betekenen, dat je geld moet uitgeven aan reparaties. Het is belangrijk om een APK bewijs te hebben. Anders kun je immers niet met een auto de weg op gaan. Het is dus essentieel om te zorgen voor een goede controle wanneer de APK echt vervalt. Het is mogelijk om met een kentekencheck de APK vervaldatum controleren.

   

  Wanneer kun je de APK doen?

  Het is mogelijk om twee maanden voor de eigenlijke APK vervaldatum al de nieuwe controle te gaan doen. Het is dan niet zo, dat je moet inboeten op de maanden. Je krijgt dan namelijk een APK welke 14 maanden geldig is. Het is fijn om het jezelf gemakkelijk te maken.

   

  Een auto importeren?

  Wanneer je een auto gaat importeren dan is het natuurlijk nog niet zo, dat er al een APK op zit. In de meeste landen zijn er wel vergelijkbare controles als de APK. Hier zou je dan natuurlijk op kunnen letten. Het is handig om je auto te leren kennen.

   

  De kentekencheck

  Een kentekencheck geeft je volop informatie over een auto. Het is slim en verstandig om voor het aankopen van een auto hier op te letten. Kijk naar de verschillende opties en mogelijkheden welke er zijn om jezelf te verrijken met informatie over je nieuwe auto. Mogelijk wil je liever een andere auto gaan kopen na het verkrijgen van alle informatie. Misschien heb je nu ook de bevestiging om de koop door te zetten. Een RDW check kan je veel meer informatie geven dan alleen over de APK gegevens van een auto. Wel zo fijn.