Bedrijfswagen

Als ondernemer of bedrijf is het erg belangrijk dat u uw bedrijfswagen of bestelbus regelmatig controleert. Wij raden aan om regelmatig even uw bedrijfsauto te controleren op allerlei mankementen. Kijk of alle functies het doen, het is zeer gevaarlijk als u op de weg zit en sommige functies blijken niet voldoende te werken. Als dit gebeurt kunt u in vervelende situaties terechtkomen en dit willen wij voorkomen. Veel voorkomende mankementen zijn:
– EGR systemen die niet meer optimaal werken
– Injectie problemen
– Versnellingsbakken die versleten zijn.

De belangrijkste aandachtspunten waar helaas nog steeds regelmatig ongelukken door gebeuren:
– Controleer of uw remmen nog 100% goed functioneren!
– Beschikken alle banden nog over een goed bandenprofiel? ZEER BELANGRIJK!
Natuurlijk kunt u het controleren van de bedrijfswagen en de veiligheidsinspectie ook uitbesteden. Dit is vaak goed betaalbaar en dan weet u 100% zeker dat de keuring voldoet aan de eisen.

Als bedrijf bent u waarschijnlijk regelmatig op pad met een volle bedrijfswagen. Wilt u uw bus zo veilig mogelijk en zo efficiënt mogelijk inrichten? Kijk dan eens op de website van onze partner: Businbedrijf.nl. Dit is een van de grootste bedrijfswagen inrichters van Nederland en hebben erg veel ervaring in het vak.

Overigens adviseren wij om eens te kijken naar het gemiddelde brandstofverbruik van uw bedrijfswagen. Als u een oude bus bezit kan het namelijk op lange termijn wel eens financieel voordelig zijn om een recenter model aan te schaffen. U kunt gemakkelijk het verbruik van uw auto automatisch bijhouden door bepaalde soft- en hardware in uw auto te laten installeren. Deze zal alles dan voor u registeren en het brandstofverbruik bijhouden. Zo hoeft u nooit meer de met pen en papier uw kilometers bij te houden. Overigens is dit ook handig om uw zakelijke kilometers in bij te houden voor de belastingdienst.