De beste autoverzekering afsluiten

  Gefeliciteerd met de aankoop van uw nieuwe auto. Nu moet u als eerste een autoverzekering afsluiten. Maar hoe doet u dat en hoe weet u dat u de beste en goedkoopste autoverzekering kiest?

  Verzekeren is vergelijken
  Om te beginnen moet u verzekeringsmaatschappijen met elkaar vergelijken. Vergelijk alleen de betrouwbare maatschappijen. Hierbij is het noodzakelijk om naast de hoogte van de premie ook naar de polisvoorwaarden te kijken. De verzekeringsmaatschappijen die het beste uit dit vergelijk komen noteert u.
  Hierna is het een kwestie van kiezen tussen de maatschappijen die u het meeste aanspreken. Iedereen heeft hierover een eigen mening, dus laat uw gevoel ook meespreken.
  U kunt ook gebruik maken van een van de vele vergelijkingssites op internet. U voert hier uw gegevens in en dan ziet u direct welke verzekering voor u het goedkoopste is.

  Welke dekking?
  We kennen verschillende vormen van dekking bij een autoverzekering. Welke het beste bij u past hangt onder andere af van de leeftijd en de staat van de auto.
  -WA-dekking; De minimale dekking. Deze is wettelijk verplicht voor iedere autobezitter. Als u een aanrijding veroorzaakt heeft vergoed de verzekering de schade aan de tegenpartij. Schade aan uw eigen voertuig wordt niet vergoed.
  -beperkt casco; Dit is een aanvulling op de WA-dekking. Hierbij is ook schade aan uw voertuig verzekert, als deze maar niet ontstaan is door een aanrijding. U kunt hier bijv denken aan stormschade, brandschade, ruitschade etc
  -Volledig casco; Deze dekking vergoed al het bovengenoemde, alsmede schade ontstaan bij een aanrijding door uzelf veroorzaakt.

  Uiteraard geldt hoe meer de verzekering dekt, des te hoger is de maandelijkse premie. Bij volledig casco is de hoogte van de premie afhankelijk van de cataloguswaarde, de nieuwwaarde, van uw auto.

  Eenvoudig een verzekering afsluiten
  U kunt uw autoverzekering eenvoudig afsluiten via de website van de verzekeraars. U voert de gegevens in welke ingevoerd moeten worden op de site, en vanaf dat moment is uw voertuig verzekert. U kunt dan al meteen met uw auto de weg op, ook al heeft u nog geen bevestiging van de verzekeraar ontvangen.