Denk als autobezitter ook aan een uitvaartverzekering

  Als autobezitter moet je, volgens de wet, een autoverzekering hebben. Zonder deze verzekering mag je niet eens de weg op. Als je toch onverzekerd rijdt, riskeer je een torenhoge boete. Met een autoverzekering wordt de schade gedekt die je aan anderen op de weg hebt veroorzaakt.

  Een autoverzekering is wettelijk verplicht om de slachtoffers te beschermen. Als jij met je auto op de weg een ongeluk veroorzaakt dan kan de andere partij veel schade hebben. Dit kan schade aan de auto, brommer of fiets zijn. Het kan echter ook om lichamelijke schade gaan. De schadekosten kunnen flink oplopen. Aangezien jij het ongeluk hebt veroorzaakt, moet je de schade vergoeden. Alleen is dit niet altijd mogelijk. Als je te weinig geld hebt om de schadekosten te vergoeden, is het slachtoffer daar de dupe van. Om dit te voorkomen, is iedere autobezitter dan ook verplicht om een autoverzekering af te sluiten.

  Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

  Als je in je auto rijdt, kan je betrokken raken bij een ernstig ongeluk. Het is dan fijn als je een autoverzekering hebt. Echter, het is ook zinvol om na te denken over een uitvaartverzekering. Je wilt er liever niet aan denken, maar een ongeluk kan zo ernstig zijn dat je overlijdt. Natuurlijk wil je je nabestaanden dan niet financieel belasten. Met een uitvaartverzekering worden de uitvaartkosten vergoedt door de verzekeraar. Je nabestaanden worden dan niet opgezadeld met de organisatie en/of de uitvaartkosten. Je neemt hen dus veel zorgen uit handen en ze kunnen zich richten op hun verdriet.

  Premies vergelijken

  Wil je een uitvaartverzekering afsluiten? Dan is het zinvol om de premies van de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken op Ikvergelijkonline.nl. Bekijk hier de top 4 van de beste uitvaartverzekeringen van 2018 en maak je keuze.