Dit zijn de meest voorkomende verkeersboetes in Nederland

  Wanneer je theorie-examen doet voor je rijbewijs, leer je ook alle verkeersregels in Nederland. Als
  je deze regels goed kent, dan is de kans dat je een verkeersboete krijgt erg klein. Toch is het
  mogelijk dat je een verkeersboete krijgt. Door je aan de regels te houden, maak je deze kans op
  een verkeersboete een stuk kleiner. De meest voorkomende verkeersboetes van Nederland, vind
  je in dit artikel.

   

  Bekende verkeersboetes

  Boetes die je veel voorkomen, zijn boetes als te snel rijden of verkeerd parkeren. Dit zijn echter niet de enige bekende verkeersregels die overschreden worden. Als je nooit een boete krijgt, weet je misschien ook niet wat de meest voorkomende verkeersboetes zijn. Daarom geven wij je wat verheldering in dit artikel.

  1. Te snel rijden
  Zoals we net al aangaven is een veelvoorkomende verkeersboete de boete voor te snel rijden. De maximumsnelheid wordt erg vaak overschreden. Dit is erg gevaarlijk, dus een boete voor te snel rijden is dan ook niet onzinnig. Wanneer je 10 km/h te snel rijdt, ontvang je een boete van €74. Als je 15 km/h te snel rijdt, krijg je een boete van €139. Wanneer je 25 km/h te snel rijdt, ontvang je een boete van €267.

  2. Verkeerd parkeren
  Soms zien mensen niet goed waar je wel en niet mag parkeren. Hierdoor parkeren mensen wel eens op een plek waar het eigenlijk niet mag of op een tijdstip dat het niet mag. Wanneer je geen ‘niet parkeren bord’ ziet en toch parkeert op deze plek, ontvang je dus ook een boete. Het is wel mogelijk om bezwaar in te dienen als je denkt dat het niet duidelijk staat aangegeven.

  3. Telefoon vast of bellen in de auto
  Wanneer je je telefoon vasthoudt of je belt in de auto, krijg je een boete. Wanneer je je telefoon vasthebt of je bent aan het bellen, ben je namelijk sneller afgeleid, waardoor er sneller gevaarlijke situaties ontstaan in het verkeer. Een boete voor bellen in de auto is €340.

  4. Door rood rijden
  Een andere boete die erg vaak voorkomt, is het rijden door rood. Of het nu bewust is of onbewust,
  door rood rijden zorgt voor erg gevaarlijke situaties. Voorkom dus dat je je auto in de prak rijdt, want een boete door rood rijden is €250.

  De besproken verkeersboetes in dit artikel zijn de meest voorkomende in Nederland. Houd je dus
  altijd aan de verkeersregels, zodat je een boete voorkomt en je veilig op weg gaat.