Een auto importeren met garantie

  Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen om een auto in het buitenland te kopen en deze vervolgens naar Nederland te importeren. Hoewel je het misschien niet zou verwachten, heb je dan ook garantie op de auto die je koopt. Als je een auto in Duitsland aanschaft bij een handelaar of dealer krijg je er altijd een jaar garantie op. Mocht de auto dus toch stuk gaan binnen deze periode, kan je terug naar de verkoper om reparatie uit te laten voeren.

  Uit welk land een auto importeren?

  De meeste importauto’s die je op de weg zal tegenkomen zijn afkomstig uit Duitsland en België. In onze buurlanden liggen de prijzen voor voertuigen namelijk een stuk lager gemiddeld. Hoewel het importeren natuurlijk ook kosten met zich meebrengt, ben je per saldo vaak toch een stuk goedkoper uit wanneer dezelfde auto in Nederland aan zou schaffen. Het loont daarom zeker om een auto uit het buitenland te importeren.

  Is het mogelijk om garantie te krijgen?

  Dit is een van de meest gestelde vragen bij het importeren van een auto. Als je een auto bij de dealer in Nederland koopt dan kan je natuurlijk eenvoudig terug gaan als er wat mis mee is. Maar hoe zit dat als je een auto in Duitsland of België hebt gekocht? Krijg je garantie op een import auto? Ja, ook in dat geval is het mogelijk om garantie te krijgen op je importauto, maar dan moet je wel bij een dealer of handelaar kopen die geregistreerd staat. Als je van een particulier koopt heb je hier geen recht op.

  Meer over de kosten van auto’s importeren

  De kosten van het importeren van een auto bestaan voornamelijk uit de transportkosten en belastingen die er overheen komen om de auto op Nederlands kenteken te krijgen. Wil je exact weten hoeveel het gaat kosten om jouw dromen auto uit het buitenland te importeren? Klik op de link via in dit artikel en neem contact op met deze specialist op het gebied van auto’s importeren.