Een auto nodig als ZZP’er? Dit zijn je opties

  Als ZZP’er kan je ook een auto leasen. Er zijn leasebedrijven waar ze je zelfs helpen te adviseren wat voor lease auto je het beste kan leasen. Als je begint als ZZP-er rijdt je vaak nog in een privé auto met andere bedragen wat je aan kilometers kan registreren. 

  Financial Lease voor ZZP’ers

  Wanneer je als ZZP’er een auto eenvoudig leasen wilt, is over het algemeen de beste optie om financial lease te doen. Vooral wanneer je een startende ZZP-er bent. Het voordeel is dat je geen jaarcijfers hoeft te laten zien. En het voordeel is ook dat je aan het eind van het leasecontract bent de auto van jou is. 

  De auto wordt dan eerst gefinancierd door Leaseparcours en dan betaal jij de auto maandelijks af. Je bent dus economisch eigenaar vanaf het begint en als het contract afgelopen is dan ben je juridisch eigenaar. Er is ook de optie om occasions financial lease te doen. 

  Wat zijn de voordelen van Financial Lease

  Er zijn een aantal voordelen aan Financial lease die je zeker moet weten omdat dit super praktisch is: 

  • Kosten spreiden: Zonder het totale bedrag te moeten betalen kan je een eigen auto kopen. Zo heb je financiële ruimte in je onderneming voor investeringen. 
  • Geen jaarrekeningen: Zonder administratieve rompslomp kan je als ZZP’er financial lease doen. Je kunt dus ook als startende ondernemer leasen zonder jaarrekeningen aan te leveren. 
  • Financieel voordeel: Wanneer je kiest voor Financial lease ben je dus economisch eigenaar. Je kunt dus gelijk profiteren van de fiscale voordelen zoals de btw-aftrek, renteaftrek en investeringsaftrek. 
  • Leasecontract op maat: Je kunt op maat leasen en daar geven wij dan ook nog advies wat voor auto het beste bij je onderneming past. En dan kan je denken aan occasions of het allernieuwste. 
  • Auto is aan einde contract van jou: De financial lease is een soort hypotheek voor een auto. Iedere maand betaal je een bedrag en aan het eind is hij van jou. 
  • Geen kilometerbeperking: Je hebt geen kilometerbeperking dus kan je kilometers maken.