Een goede voorbereiding op de winter

  De winter komt er weer aan en ook al is de kans vrij groot dat het een minder strenge winter is dan vroeger. Kun je het beste alsnog je auto zo goed mogelijk er op voorbereiden. Daarom zijn er een paar stappen waar je op moet letten om je auto winterklaar te maken.

  Smalle banden

  In de zomer zou je beter kunnen gaan voor brede banden, maar in de winter zijn hebben banden met smal rubber een voordeel onder extreme omstandigheden. Dat komt doordat ze een hogere oppervlakte druk op de weg bieden. Ook voor in de sneeuw of met regen werken smalle banden beter. Zorg dat je in de winter een fles vol met zand of speciale matten in de auto hebt liggen. Als je dan ooit komt vast te zitten, zorgt het zand ervoor dat je meer grip hebt en makkelijker weer los komt. Wanneer het onder de zeven graden is, heb je al meer grip dan met zomerbanden. Op het internet staan ook meerdere winterband testen om te kijken welke band geschikt voor jou is!

  Stalen velgen

  Je hebt lichtmetalen velgen en stalen velgen. lichtmetalen velgen roesten minder snel en zien er over het algemeen beter uit. Stalen velgen die kosten minder en zijn meer geschikt voor de winter. Stel je komt met je velg ergens tegenaan terwijl het vriest, zou je met een kromme velg wel thuis komen en met een gebroken velg niet. Ook is het belangrijk om te kijken naar de juiste maat. Kies als je brede banden hebt, voor een kleinere maat bij de winterbanden.

  Voorkom dat sloten en kieren dichtvriezen

  De oplossing voor sloten die kunnen vastvriezen is bij de meeste mensen inmiddels al wel bekend. Dat is WD-40. Het smeert niet alleen sloten, je kunt er ook vogelpoep mee verwijderen. Voor de deurrubbers kun je er vaseline voor opsmeren, zo komt er geen vocht tussen en vriest het dus ook niet dicht. Ook kun je de maatregel nemen door vorstbestendige ruitenvloeistof neemt, zo valt dat ten alle tijden te gebruiken. Stel dat je auto dichtvriest terwijl je erin zit, zorg dat je water en een deken in de auto hebt liggen!

  De motor

  Natuurlijk moet het met de auto zelf ook goed gaan en voornamelijk de motor en het brandstofsysteem. Als je auto voor een langere tijd stil staat, is het mogelijk dat er brandstof veroudering ontstaat. Dit kun je reinigen via een injector cleaner. Zo verbruik je uiteindelijk minder brandstoffen. Doordat het systeem schoner is.