Goedkoop een mooie auto rijden: hoe krijg je het voor elkaar?

    Wie droomt er niet van een mooie auto voor de deur? Denk aan een Mercedes, een BMW of een Tesla! Tegenwoordig is het steeds makkelijker geworden om een mooie auto te rijden, zonder hier tienduizenden euro’s voor neer te moeten leggen. Dit kan zowel zakelijk, bijvoorbeeld via je eigen onderneming, als privé. In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden om goedkoop een mooie auto te rijden. Wie weet maak jij straks indruk op je vrienden en familie met een prachtige Audi!

    Een auto privé leasen voor een scherp tarief

    Een auto goedkoop leasen als privépersoon is een van de mogelijkheden die je hebt, wanneer je een mooie auto wilt kunnen rijden. Er zijn tegenwoordig talloze leasebedrijven, die prachtige auto’s tegen een scherp tarief aanbieden. Het voordeel van leasecontracten is dat je vooraf geen grote investering hoef te doen. Je betaalt immers maandelijks een vast bedrag voor het gebruik van de auto. Als de looptijd van je leasecontract voorbij is, dan kun je de auto weer inleveren bij de leasemaatschappij. Ook de onderhoudskosten zijn bij leasecontracten vaak voor de leasemaatschappij, al kan dit per aanbieder verschillen.

    Zakelijk een auto leasen met financial lease

    Naast de mogelijkheid om een auto als privépersoon te leasen, kun je auto’s ook zakelijk leasen. Let goed op de verschillen! Bij privé een auto leasen gaat het vrijwel altijd om operational lease. Je betaalt hierbij voor het gebruik van de auto. In het geval van zakelijk leasen gaat het om financial lease. Bij financial lease los je maandelijks een deel van de auto af, waardoor de auto aan het eind van het leasecontract van jou is. Je hoeft de auto in dit geval niet in te leveren bij de leasemaatschappij, maar kunt deze verkopen of behouden.