Hoe controleer je je huurauto op schade

    Voordat je je auto huurt bij een autoverhuur, is het slim om nog even een rondje te doen om de auto. Gewoonweg even checken of de auto schade heeft opgelopen in het verleden. Door dit te doen, zorg je ervoor dat je jezelf indekt als er late schade wordt geconstateerd die eigenlijk al aanwezig was. En op die kosten zit je natuurlijk niet te wachten. Zelfs al sta je op autoverhuur Schiphol, neem even de tijd om dit te doen.

    Check de voorkant van alle kanten

    Zorg ervoor dat je altijd even de tijd neemt om de huurauto te controleren op schade. Hierbij is het belangrijk dat je de auto controleert op zowel mankementen als krassen voordat u wegrijdt. Bekijk ook goed of bepaalde deuken zichtbaar zijn en/of er iets mis is met de ramen en wielen. Maak bij het huren van de auto ook altijd een paar foto’s van de voor-, zijkanten- en achterkant van je auto. Daarnaast is het wellicht ook nog handig om een video te maken van je auto zodat je alle mogelijke hoeken vooraf in beeld hebt gebracht. Bij het huren van een auto voor een langere periode bij een lange vakantie zoals bij car rental amsterdam airport is het belangrijk dat je regelmatig nog de vloeistoffen zoals olie en water controleert om de veiligheid te blijven garanderen.

    Zelf schade oplopen

    Loop je zelf schade met je huurauto, dan is het bij kleine schades niet nodig om contact op te nemen bij de meeste verhuurders. De schade wordt dan vanzelf geconstateerd bij inlevering van de auto door een vestigingsmedewerker. Maar als je een behoorlijke schade oploopt met je huurauto, dan is het wel bij de meeste verhuurders verplicht om contact op te nemen. De meeste verhuurders adviseren zelfs om niet verder te rijden, contact op te nemen met de politie en een Europees schadeformulier in te vullen.