Hoe importeer je een auto uit het buitenland

  Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen om een auto uit het buitenland te importeren. Vooral financieel kan dit erg aantrekkelijk zijn. Maar sommige mensen doen dit ook omdat de gewenste auto nog niet in Nederland te vinden is. Maar hoe werkt het importeren van een auto uit het buitenland en waar moet je rekening mee houden? Uiteraard kan je alvast aan de slag met het uitkiezen van een auto. Deze kan je gewoon uitzoeken op de Marktplaats achtige websites in het buitenland. Kom je er toch niet helemaal uit, dan kun je er altijd nog voor kiezen om wat hulp in te schakelen bij het importeren, bijvoorbeeld via Autolink.nl.

   

  Waar moet je rekening mee houden

  We moeten wel een aantal kanttekeningen maken bij het importeren van een auto of motor uit het buitenland. Vaak is de kilometerstand niet goed te verifiëren. Dit kan een nadelig effect op de waarde van het voertuig hebben. In Nederland houden we dit allemaal netjes bij met een systeem maar in het buitenland is dat niet overal even goed geregeld.

  Daarnaast brengt het importeren van een voertuig uiteraard kosten met zich mee. Je moet misschien reizen naar het buitenland om het voertuig te bekijken. Het voertuig moet getransporteerd worden of flink wat kilometers maken om terug in Nederland te komen en je hebt te maken met belastingkosten bij de import.

   

  Een auto uitkiezen

  Voor de meeste mensen begint het importeren van een auto uit het buitenland met een zoektocht via internet. Kijk bijvoorbeeld eens op de Duitse marplaats websites voor auto’s: mobile.de. Hier kan je vaak voordelige auto’s vinden. In Duitsland rijden er veel lease auto’s rond die je na de leaseperiode goedkoop kan overnemen. De prijzen liggen vaak 10-30% lager dan in Nederland. Uiteraard brengt het importeren ook kosten met zich mee maar alsnog kan je voordeliger uit zijn.

   

  Hulp bij het importeren inschakelen

  Vooral het administratieve gedeelte is nogal complex bij het importeren van een voertuig uit het buitenland. De belastingtarieven verschillen per land en het papierwerk is ook niet overal even duidelijk. Gelukkig zijn er bedrijven die zich erin gespecialiseerd hebben om je te helpen met het importeren. Deze bedrijven kunnen het gehele traject voor je afhandelen, of alleen een gedeelte zoals het transport, het papierwerk of het zoeken van een geschikte voertuig.