Hoe stap jij veilig de auto in?

  Veiligheid in de auto is heel belangrijk. In Nederland is een automobilist niet verplicht om bepaalde veiligheidsartikelen in je auto te hebben. Toch is het verstandig om bepaalde veiligheidsartikelen wel mee te nemen in je auto. 

  Veiligheidshesjes

  Een veiligheidshesje is één van de dingen om mee te nemen in je auto. De reden voor het dragen van een veiligheidshesje is natuurlijk zoals de naam al zegt, voor de veiligheid. Het is in Nederland niet verplicht om zo een reflecterend jasje aan te hebben bij pech of een ongeval. Echter wordt het wel geadviseerd om een veiligheidsjasje bij je te hebben in auto voor het geval als je in ongeluk of pech geval terecht komt. Omdat het in Nederland niet verplicht is om veiligheidshesje te hebben in je auto besteden veel mensen er weinig aandacht aan, wat natuurlijk niet goed is. Bekijk op YourStyle Promotions de verschillende veiligheidshesjes.

  Gevarendriehoek

  In Nederland is het niet verplicht om een gevarendriehoek bij je te hebben in de auto. Wel is het voor de autobestuurder verplicht om andere te kunnen waarschuwen dat je stilstaat of mogelijk een obstakel kan vormen voor andere weggebruikers. Dit kan ook met je waarschuwingslichten, maar mochten deze het niet doen, dan moet je dit doen met een gevarendriehoek. Deze gevarendriehoek plaats je circa 30 meter achter je auto. Het is belangrijk dat de gevarendriehoek goed zichtbaar is voor ander weggebruikers. Voor een motorvoertuig geldt de regel niet dat je andere wegmisbruikers moet waarschuwen door middel van een gevarendriehoek. 

  Reservelampen

  Een reservelamp in de auto hebben is wederom geen verplichting in Nederland. Wel is het natuurlijk verstanding. Dit zodat wanneer mogelijk jij zelf deze kan vervangen en weer veilig de weg op kan en je door de politie aan de kant kan worden gezet voor een kapotte lamp. Door een reservelamp bij je te hebben kan je een boete voorkomen door de kapotte lamp ter plekke te vervangen.