Laat jouw auto er weer als nieuw eruitzien

    Zo een kostbaar bezit als jouw auto, dient natuurlijk gekoesterd te worden en hoort een optimaal onderhoudt daar ook bij. Dat houdt veel meer in dan alleen het tijdig verversen van de motorolie, maar vergeet men vaak ook om de rest van de auto gelijk aan te pakken. Denk maar aan de kostbare laklaag die de auto beschermt en bloot staat aan nogal veel externe factoren. Krasjes op de lak zullen zich na verloop van tijd dus altijd wel kenbaar maken, ongeacht de mate van voorzichtigheid die je hanteert. Tijdens het rijden kan een enkel opspattend steentje al voor een stevige kras zorgen en kan je gelukkig op een vrij eenvoudige manier ervoor zorgen dat alle krasjes vakkundig worden verwijderd.

    Laat het maar aan de professional over

    Het is belangrijk om niet lang te wachten met het verwijderen van alle krasjes omdat de beschadigingen aan het lak zich anders kunnen uitbreiden. Zo kan er sprake zijn van oxidatie waarbij de bovenste (blanke) laklaag versneld zal beginnen te verweren en kan vocht eenvoudiger doordringen tot aan de onderste lagen. krassen weg poetsen is dus veel meer dan alleen het opnieuw verkrijgen van een glanzende lak, maar ook het terugbrengen van de beschermende functie. Bij het wegpoetsen worden namelijk alle vuildeeltjes verwijderd en wordt er een laag was aangebracht aan het eind. Die zorgt er voor dat vuil en vocht geen kans meer hebben om door te dringen en ziet de auto er natuurlijk stukken beter eruit.

    Het proces van poetsen en in de was zetten, vereist aanpak met niet alleen het juist gereedschap en producten, maar dient ook het vakmanschap aanwezig te zijn. Na zo een poetsbeurt dient de auto alleen regelmatig weer van een waslaag voorzien te worden.