Landrover

    Land Rover is een zeer bekend automerk dat samen met Jaguar behoort tot de holdingmaatschappij Jaguar Land Rover. Het Britse Land Rover is in 1948 opgericht en is sinds 2008 onderdeel van het Indiase Tata Motors. De eigenaren van Land Rover waren geïnspireerd door de Amerikaanse Willys Jeep. Ze wilden een terreinwagenmerk beginnen wat speciaal gericht was op landgebruik en minder voor de stad. Om die reden werd de Land Rover in eerste instantie de wereld ingebracht als The Land Rover for the farmer, the countryman and industrial use. Inmiddels heeft het merk fans over de hele wereld en helemaal niet per se alleen voor deze doelgroep. Dit veranderde al vanaf het moment bij de introductie van de Range Rover in 1970 mede door het luxe interieur. De auto liep voor op zijn tijd en dat maakte de auto zo speciaal. 

     

    Inmiddels worden de auto’s van Land Rover niet alleen voor industriële of landbouw-achtige doeleinden gebruikt. De auto’s van Land Rover zijn echte eye catchers en doen de harten van velen sneller kloppen. Op dit moment zijn er 7 verschillende modellen in het Land Rover assortiment waaronder 4 Range Rovers. De stoere, maar stijlvolle SUV’s van Land Rover zijn ook in Nederland zeer populair, vooral de Range Rovers en de Discovery Sport. De Discovery Sport was in 2017 namelijk het bestverkochte model van 2017. In dit jaar waren ook vooral de Range Rover Evoque en de Range Rover Sport populair. 

     

    Een auto die het ook goed doet van Land Rover, maar die je toch iets minder op de weg ziet is de Land Rover Defender. Ook de Land Rover Defender is een terreinwagen en is gebaseerd op de vorige series van de Range Rover 1, 2 en 3. De auto is speciaal ontwikkeld voor gebruik onder extreme omstandigheden zoals modder, heuvels en water. Wat de auto speciaal maakt is de body-op-chassis-opbouw van de auto. Dit maakt het handmatig vervangen van bepaalde onderdelen een stuk makkelijker. Deze opbouw van de auto draagt natuurlijk ook bij aan de het robuuste uiterlijk van de auto. De Land Rover Defender kent 5 verschillende uitvoeringen, ieder met unieke eigenschappen.