Maak je caravan of camper zomerklaar

  Niks zo fijn als met je caravan of camper op reis. De reis is een unieke ervaring en het is zo fijn om je eigen spullen bij de hand te hebben. De hele dag nieuwe plekken verkennen, maar ‘s avonds wel lekker onder je eigen deken kunnen kruipen. Dat is ronduit genieten. Langs de snelweg stranden is ook een unieke ervaring, maar niet iets dat je zelf wil meemaken. Zorg er daarom voor dat je caravan of camper klaar is voor de lange reis.

  Voorkomen is beter dan genezen

  Je camper of caravan krijgt het flink te verduren tijdens de vakantie. Je maakt een flink aantal kilometers en rijdt op hobbelige weggetjes in de brandende zon. Dit kan erg belastend zijn voor je auto. Het is natuurlijk fijn als mogelijke mankementen al voor de vakantie worden ontdekt, zodat je straks niet ergens stil komt te staan en jij in je beste Frans moet gaan uitleggen wat er aan de hand is. Voordat je op pad gaat met je trouwe reispartner, is het daarom verstandig om deze langs de garage te brengen voor het auto onderhoud.

  Reparaties door een vakman

  Als je op de vorige reis al schade hebt opgelopen, is het belangrijk dat je je camper of caravan bij een vakman laat repareren. Als je dat niet doet, ben je vaak nog verder van huis. Maar wat is nou een goede vakman? Keurmerken zoals de AAS Autoschade en de FOCWA Schadeherstel zijn een goede indicatie van vakkundigheid en het is dus verstandig om hier op te letten als je op zoek gaat naar een reparateur. Op de websites van deze twee organisaties vind je alle bedrijven met dit keurmerk.

  Laat een handig serviceluik installeren

  Op vakantie wil je natuurlijk zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen en je wil je camper of caravan zo schoon mogelijk houden. Heb je er al eens aan gedacht om een serviceluik te laten installeren? Met een serviceluik heb je vanaf de buitenkant van je camper of caravan bijvoorbeeld toegang tot je keukenkastjes. Dan hoef je dus niet meer helemaal naar binnen om nog één bordje te pakken. Meer tijd om te genieten van het heerlijke weer!