Met de auto naar je toekomstige stageplek?

  Studenten met een auto zijn niet afhankelijk van het openbaar vervoer en kunnen zodoende een groot aantal stageplekken uitkiezen die niet nabij een station of een halte liggen.

  Na een spannende zoektocht naar een stageplek die je aanspreekt, vind je eindelijk dat ene bedrijf waar je al die tijd al naar op zoek was. Er is echter één groot probleem: de locatie van het bedrijf is niet goed te bereiken met het openbaar vervoer. Nadat je eindelijk met de bus bij de dichtstbijzijnde halte bent aangekomen, wacht je namelijk nog een wandeltocht van 30 minuten. “Had ik maar een rijbewijs”, denk je bij jezelf. “Wat is het toch vervelend om een student zonder auto te zijn”.

  Een eigen auto

  Ben jij een autorijdende student? Dan voel jij je hier natuurlijk totaal niet door aangesproken. Jij springt ’s ochtends de auto in en rijdt naar waar je ook maar heen wilt gaan. Doordat je niet gebonden bent aan het openbaar vervoer en zodoende van veel meer vrijheid geniet, hoeft dit je ook niet te beperken bij het uitkiezen van een leuke stageplek.

  Vind een stageplek

  Om een geschikte stageplek te vinden, kan je de stad in gaan om bij allerlei bedrijven langs te gaan. Veel makkelijker is het echter om via het internet op zoek te gaan naar een bedrijf. Een goede manier om dit te doen is middels een online vacaturebank. Op zo een site kan je soms wel meer dan 1200 stagevacatures door het hele land vinden. Doordat er enorm veel soorten stages worden aangeboden, is er voor ieder wat wils.

  Aangezien de locatie voor jou geen rol speelt, kan je op zoek gaan naar een bedrijf dat jou echt aanspreekt. Wil je echter toch lekker in de buurt stage lopen? Dan is het gelukkig ook mogelijk om naar een stage in jouw regio te zoeken.