Moet ik een nieuwe of tweedehands auto kopen?

  Er is altijd een enorme discussie hierover. Moet ik een nieuwe auto kopen, of eentje waar al wat kilometers in gereden is? In dit blogartikel ga ik het hebben over de feiten en de voordelen en nadelen van het kopen van een auto.

  De keuze

  Iedereen weet ondertussen, een nieuwe auto kopen is een stuk duurder dan een gebruikte auto. Bij het kopen van een nieuwe auto moet je rekening houden met de hoge afschrijfkosten van de eerste jaren. Mensen zeggen vaak dat het moment dat je je auto uit de showroom rijdt, dat ie’ 30 procent minder waard is. Dat is natuurlijk niet altijd zo. Na 5 jaar is je auto ongeveer de helft waard van de prijs toen je hem gekocht hebt. Je moet met jezelf de keuze maken of je graag de nieuwste technologie wil hebben, zo ja, dan moet je een nieuwe auto kopen. De auto-technologie gaat zo snel, dat je bijna niet meer kan bijbenen.

  De voor-en nadelen van een tweedehands auto kopen

  Om je alvast te helpen bij je keus, heb ik hier een aantal voordelen en nadelen voor je als je een tweedehands auto wilt kopen.

  De voordelen:

  • Het is een stuk goedkoper
  • Het is vaak kiezen en nemen
  • Veel keuze

  De nadelen:

  • Je weet niet wat voor dingen er hebben plaatsgevonden in een auto en in welke staat die verkeert
  • Je hebt weinig tot geen garantie
  • Je lak is vaak beschadigd
  • Ze zijn minder veilig m.b.t. alle parkeer en rij ondersteuning
  • Ze rijden minder zuinig

  Mocht je graag een tweedehands auto willen kopen? Dan kan je uitstekend terecht bij Vortkamp Occasions. Een auto kopen in Enschede is een grote uitdaging vanwege de vele keuze. Zelf heb ik ook een tweedehands auto, oftewel een occasion gekocht bij Vortkamp en daar ben ik erg tevreden over!

  Je nieuwe auto schoon houden

  Als je een nieuwe of tweedehands auto hebt gekocht, wil je hem natuurlijk zo schoon mogelijk houden. Dit kan je erg goed doen bij Carwash Enschede! De Perfect Carwash zorgt ervoor dat jouw auto weer glimmend uit de wasstraat komt.