Motorkleding advies

  De juiste uitrusting uitzoeken voor op de motor is vaak een uitdaging. Zeker wanneer je voor de eerste keer motor rijdt. Om je op weg te helpen hebben wij in dit artikel alvast voor jou een overzicht gemaakt van wat je allemaal over motorkleding moet weten.

  Textiele motorkleding
  Textiel is bekend vanwege de hoge luchtdoorlaatbaarheid en de waterdichtheid. Controleer de waterdichtheid wel voordat je motorkleding van textiel koopt. Nog een voordeel is dat textiele motorkleding bestaat uit verschillende lagen die uit elkaar te halen zijn, hierdoor kan de kleding in verschillende temperaturen worden gedragen. Als nadeel heeft textiele motorkleding wel een matige protectie. Wanneer je onderuit gaat met een textiele motorpak, beschermt dit materiaal je onvoldoende tegen de warmte.

  Spijkerbroeken van Kevlar
  Het uiterlijk van deze speciale motorbroek is vergelijkbaar met die van een normale jeans, maar het materiaal beschermt beter. Bovendien zitten Kevlar jeans zeer aangenaam, zodat je ze ook na je motorrit naar het werk kan dragen. Het verschil met een normale spijkerbroek zie je bijna niet. Van de diverse materiaalsoorten is Kevlar in dit stuk de minst beschermde.

  Leren motorkleding
  Leren motorjassen of andere motorkleding is uitstekend geschikt voor motorrijders doordat het leer zich in de tijd vormt naar je lichaam. Ook is leer een van de meest duurzame materialen voor motorkleding. Bij een val beschermt leer je het beste. Een nadeel van leren motorkleding kan zijn dat deze niet waterdicht is en dat je bij regen dus een extra pak zal moeten dragen.

  Koopadvies voor motorhelmen
  Om te beginnen is het belangrijk om te kijken welke type motorhelm het meest geschikt is voor jou. Er zijn verschillende soorten motorhelmen en ze hebben allemaal hun specifieke eigenschappen. Voor iedere situatie is er een andere type helm dat geschikt is. Het kan ook voorkomen dan een bepaald soort helm beter is om te dragen wanneer je een bril draagt.

  Motorhandschoenen
  Motorhandschoenen zijn erg belangrijk tijdens het motorrijden. Na je hoofd zijn je handen het meest kwetsbare bij een val. Het is daarom van belang om een goede motorhandschoen te kopen die je handen beschermen. Wanneer je met de motor valt bestaat de kans dat je handen schaafwonden krijgen. Wat er van je handen overblijft als je geen motorhandschoenen aan hebt zou je niet in gedachten moeten houden, daarom dat het van belang is altijd motorhandschoenen aan te hebben als je gaat motorrijden. Behalve bescherming bij een eventuele val, bieden handschoenen ook bescherming tegen bijvoorbeeld de kou, een regenbui of vliegende voorwerpen.