Onderhoud en reparatie kosten

  Buiten het onderhoud van uw Porsche kunnen er ook onderdelen stuk gaan en verslijten. Met het juiste onderhoud worden extra reparaties en kosten ook bespaart. Denkt daarbij aan het vervangen van de distributie aandrijving van de motor. Als deze niet preventief vervangen wordt, bestaat de kans dat deze breekt en er veel motorschade zal worden aangericht. Hierdoor zullen er vervolgens hoge reparatiekosten worden gemaakt. Een ander voorbeeld is bijvoorbeeld het niet op tijd vervangen van de remblokken. Als deze niet tijdig worden vervangen zullen de remschijven te ver beschadigd raken, wat ook extra kosten met zich mee zal brengen. Weer een ander voorbeeld is het niet tijdig vervangen van de remvloeistof. Hierdoor zal er vocht ontstaan in de remvloeistof, waardoor er corrosie in de rem plunjers zal ontstaan, en de remmen uiteindelijk vast zullen gaan zitten. Buiten achterstallig onderhoud kunnen er natuurlijk altijd onderdelen stuk gaan.

  Verschil in reparatiekosten:

  De kosten van bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem, waterpomp, remblokken, remschijven of een koppakking zal per auto verschillen. De reden daarbij is dat het aantal werkuren per type auto zal verschillen. Dit heeft met name te maken hoe toegankelijk het te vervangen onderdeel is en hoeveel er losgehaald en verwijderd moet worden. Ook de kosten van de onderdelen zullen per type auto verschillend zijn. Daarnaast zal het uurloon per garage verschillen. Zo is het uurloon bij een dealer altijd hoger dan bij een garage als bijvoorbeeld bosch car service.

  Om een idee te krijgen hoeveel kosten je voor een reparatie of voor onderhoudswerkzaamheden moet maken kunt u via deze pagina een urenindicatie opvragen. Om een idee te krijgen wat de te vervangen onderdelen kosten is het handig een kijkje bij winparts te nemen. Door het invoeren van het kenteken van de auto krijg je een idee wat de kosten van de onderdelen zijn.

  Reparatie kosten opvragen:

  Nu je zelf op de hoogte bent van het aantal manuren en wat de onderdelen kosten, heb je een idee wat de kosten in een garage ongeveer moeten zijn. Het is daarbij wel van belang dat je op de hoogte bent van welk uurloon de garage hanteert en dat je de btw niet moet vergeten mee te berekenen. Vaak zullen de reparatiekosten in een garage wat hoger uitvallen, maar zal niet teveel mogen afwijken van wat u zelf berekend heeft.

  Online kosten vergelijken en afspraak maken voor reparatie of onderhoud:

  We zien dat het voor reparatie of onderhoudswerkzaamheden ook mogelijk is om online een offerte aan te vragen. Op deze wijze heb je ook weer een indicatie en vergelijking voor welke kosten het meest realistisch zijn. Het is zeker ook interessant om bij kwikfit voor een merkbeurt te informeren. Ze bieden de mogelijkheid om de voor u meest dichtstbijzijnde garage te kiezen.