Onverwachte autokosten: Zo kom je er vanaf

  Wil je niet langer voor onverwachte kosten komen te staan? Dan is het leasen van een auto misschien wel de oplossing. Rijdende in je auto gaat er ineens een lampje branden, wat niet zou moeten branden. Weer iets kapot. Je gaat met je auto naar de garage en ja hoor, er is een reparatie nodig. Dan die onderhoudskosten van een auto, de apk, het kost allemaal genoeg. Waarom zou je dit nog langer aanhouden als deze simpele problemen door het leasen van een auto verdwijnen. Tuurlijk met een eigen auto kun je doen en laten wat je wil en hij is echt van jou, maar met short lease kun je elke maand een andere auto rijden.

  Private lease vs. Short lease
  Het lijkt allemaal zoveel op elkaar, maar ze zijn toch verschillend. Bij zowel private lease als short lease blijft de leasemaatschappij eigenaar van de desbetreffende auto. Dit betekent dat jij niet aansprakelijk bent voor eventuele schade en dat deze kosten dus ook niet voor jou rekening vallen. Je zult bij beide soorten lease een vast bedrag in de maand kwijt zijn die je de afgesproken periode dient te betalen. Hier zit echter wel een verschil. Bij private lease kan een auto alleen gehuurd worden over een langere periode. Deze periode bedraagt vaak 24 tot 60 maanden. Je kan niet gemakkelijk onder deze huurperiode uitkomen, tenzij je hem afkoopt. Wil je een auto korter leasen dan is shortlease een betere uitkomst. Hier kan je al een auto huren vanaf een maand. Bovendien is het contract bij shortlease maandelijks opzegbaar en zit je er nooit definitief aan gebonden. De twee verschillen dus voornamelijk in de huurovereenkomst.

  Welke ga je dan rijden?

  Enkele auto’s zijn echte oogappels wanneer het om leasen gaat. Voor de echte stadsmensen onder ons heb je natuurlijk enkele kleine modellen die ideaal zijn voor in de stad. Ze zijn gemakkelijk te parkeren, kosten niet veel benzine en zijn ook nog eens niet erg duur in de wegenbelasting. Deze auto’s worden ook veel aangeschaft voor jongeren die net hun rijbewijs hebben behaald. De meest populaire auto’s zijn toch wel:

  • De Renault Clio
  • De Citroën C1
  • De Peugot 107/108 series
  • De Toyota Aygo
  • De Kia Picanto

  Voor de stoere mannen onder ons of misschien wel de grote gezinshouders zijn er natuurlijk ook grotere stoerdere modellen. Deze zijn ideaal voor als je veel kinderen hebt die je vaak weg moet brengen naar school, sport of veel uitjes plant. De auto’s hebben ruim zitplaatsen met daarnaast ook nog wel een vrij groot laad oppervlak. Naast een praktische ruime auto, zijn het natuurlijk gewoon mooie wagens om te rijden:

  • De Porsche Macan
  • De Audi Q5 Premium Plus
  • Ford Everest
  • Volvo XC60 Designs