Ook bij blackjack verzekeren?

  Met een autoverzekering verzeker je jezelf tegen de kostenpost van de schade bij een ongeval tussen jouw auto en die van een andere auto. Iedere autobezitter is verplicht een verzekering af te sluiten. Nu is autorijden daarmee ook een gevaarlijk spelletje, vooral voor je portemonnee. Bij minder gevaarlijke spelletjes is daarom de verplichting om een verzekering af te sluiten daarmee ook niet verplicht. Neem als voorbeeld online gokken op blackjack. Een voor miljoenen mensen een interessant en riskant spelletje en daarom kun je ook bij blackjack een verzekering afsluiten tegen de schade die de bank kan maken op je winst.

  Voor en tegenstanders

  Verzekeren is het minst begrepen aspect van blackjack. Veel beginnende gokkers gebruiken de side bet zonder het doel ervan volledig te begrijpen. Er zijn veel professionele spelers die voorstellen om de verzekering inzet niet te gebruiken. Dit omdat je in de loop van de tijd geld verliest. Anderen geloven dat het een goed doel dient in het spel als je aan kaarten tellen doet en de uitkomst van de hand kunt voorspellen .

  Wanneer verzekeren?

  Blackjack spelers kunnen de verzekering inzetten wanneer de deler een aas als open kaart gedeeld krijgt en er dus een mogelijkheid voor blackjack ontstaat. De speler kan kiezen om de verzekerings inzet te gebruiken of te negeren, het is natuurlijk niet verplicht. Om de verzekering te activeren, plaatst de speler een nieuwe inzet op de hand, gelijk aan de oorspronkelijke inzet.

  Het risico

  De dealer controleert dan de omgedraaide kaart en als het een 10, boer, vrouw of heer is, heeft de dealer blackjack en krijgt de speler twee keer zijn oorspronkelijke inzet terug, oftewel hij of zij verliest niets. Als echter de tweede kaart geen waarde van 10 heeft en de dealer hierdoor geen blackjack heeft, is de dubbele inzet van de speler sowieso verloren. Of de oorspronkelijke inzet ook verloren gaat is afhankelijk van de winnaar van dit duel tussen dealer en speler.
  Iedereen is het er wel over eens dat een autoverzekering nodig is maar de meningen zijn wel verschillend als we het hebben over blackjack verzekeringen. Verdiep je dus goed in het onderwerp en bepaal of jij de blackjack insurance nodig hebt.