Past een lease auto bij jou?

  Je ziet het steeds vaker: leaseauto’s. Niet alleen bedrijven maken hier veel gebruik van, maar ook private lease komt steeds vaker voor. En dat is ook niet zo gek, want leasen heeft ontelbaar veel voordelen ten opzichte van het kopen van een auto. We kunnen het heel goed begrijpen als jij je ondertussen ook afvraagt of leasen misschien toch niet wat voor jou is. In dit artikel helpen we je graag een handje op weg!

  Leasen is de oplossing

  Er zitten natuurlijk ook voordelen aan het kopen van een auto, maar de vraag is: wegen die voordelen van kopen op tegen de voordelen van leasen? Wij weten wel zeker van niet! Waarom? Wij leggen het je graag uit!

  Voordelen lease

  Het leasen van een fijne auto, zoals een Dacia Sandero lease, is uiteindelijk veel voordeliger dan het kopen van dezelfde auto. Bij je leaseprijs zit bijvoorbeeld je verzekering, de wegenbelasting en het onderhoud van de auto. Maar dat is nog niet alles! Want krijg je toch onbedoeld een ongeluk of schade, dan zorgt jouw leasemaatschappij er altijd voor dat dit tot in de puntjes geregeld wordt. Ook kun je verhuiswagens leasen, dit is een van de slimste manieren wanneer je wilt investeren in verhuiswagens. En je betaalde rente is fiscaal aftrekbaar. Vooral veel verhuisbedrijven maken hier gebruik van.

  Zit er een addertje onder het gras?

  Alles zit bij de prijs in, dus we kunnen het begrijpen dat de meeste mensen in eerste instantie denken dat lease daardoor veel duurder is dan het kopen van een auto. Maar niets is minder waar! Bij je eigen auto moet je ook je kosten voor de verzekering en de wegenwacht continu betalen en heb je daarnaast alle onderhoudskosten.

  Je hoopt natuurlijk altijd dat je geen of nauwelijks onderhoud hebt aan je auto, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Een ster in je ruit kun je bijvoorbeeld als heel snel krijgen als je een klein steentje op je ruit krijgt op de snelweg. Bij lease hoef je je geen zorgen te maken over de kosten van een nieuw raam, maar zit dit bij de prijs in. Is het jouw eigen koopauto, dan zul je waarschijnlijk toch net wat langer rondrijden met dit sterretje, wat natuurlijk ontzettend gevaarlijk is. Voor zowel jou als je medeweggebruikers.

  Waar moet je op letten?

  Ga je als particulier een auto leasen? Dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Kies ten eerste een auto die bij jou past en voldoet aan al jouw wensen. Dat kan bijvoorbeeld een Volkswagen Polo lease zijn, maar eigenlijk behoren alle auto’s tot de mogelijkheden. Kies alle technische snufjes die jij nodig hebt of nodig denkt te hebben. Tip: houdt je financiele risico zo klein mogelijk door te kiezen voor de mogelijkheid voor tussentijdse afkoop. Dan zit je nergens aan vast mocht er onverwacht iets gebeuren.