Praktische tips voor een campervakantie

  Heb jij een camper gekocht en ga je voor het eerst op reis met jouw camper? Voordat je aan je reis kunt beginnen moeten er een aantal dingen geregeld worden. Zo moet er een camperverzekering worden afgesloten, moet je je goed verdiepen in de campings en camperplaatsen die je op jouw reis tegenkomt én moet de camper een campercheck ondergaan. Omdat er veel geregeld moet worden zetten wij een aantal tips voor je op een rijtje. Met onze tips kan jij onbezorgd op reis.

  Verzekeringen

  Het is in Nederland verplicht om jouw camper te verzekeren. De minimale dekking van een camper is een WA dekking. Hierdoor ben je verzekerd voor de schade die je toebrengt aan derden. Er zijn verschillende camperverzekeringen te vinden. Zo kan je kiezen voor een basisverzekering, zoals de WA-verzekering, maar zijn er ook verzekeringen met pechhulp en inboedeldekking. Het is aan te raden om je goed te verdiepen in de mogelijkheden, voordat je een verzekering afsluit. Zo weet je zeker dat jouw camperverzekering helemaal bij jou past.

  Overnachtingen

  Met een camper ben je op het gebied van overnachtingen aanzienlijk flexibeler dan met andere kampeermiddelen. Zo ben je niet aan campings gebonden maar zijn er overal in Europa camperplaatsen te vinden waar je gratis of tegen een lage vergoeding mag overnachten. Daarnaast is het in sommige Europese landen toegestaan om te kamperen in het wild. Controleer wel altijd goed het beleid van het land op het gebied van wildkamperen, om boetes en vervelende situaties te voorkomen.

  Camper laten repareren

  Ben jij op reis met jouw camper en gaat jouw camper opeens vervelend rijden of vallen er bepaalde functies uit? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk een garage op te zoeken die jouw camper kan controleren en eventueel repareren. Controleer bij het kiezen van een garage altijd of de garage voldoende ervaring heeft op het gebied van camper reparaties. Zo weet je zeker dat jouw camper in goede handen is. Wil jij vervelende situaties op reis voorkomen? Dan is het aan te raden om voordat je op reis gaat jouw camper aan te melden bij een camperexpert voor een uitgebreide campercheck. Tijdens de campercheck worden alle onderdelen van de camper aan een grondige inspectie onderworpen. Kapotte of zwakke onderdelen worden vervangen, zodat je als je op reis bent niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Een campercheck voorkomt een onverwachte Camper reparatie op reis.