Tips om je camper voor vertrek te controleren

  Voor veel Nederlanders is een vakantie een poosje heerlijk op pad met hun camper. Je kunt een luxe camper huren bij Oortgiese Campers, maar natuurlijk ook met je eigen camper op pad. Met welke camper je ook op pad gaat; het is altijd belangrijk om deze voor vertrek goed te controleren. Daarom vind je in deze checklist alles waar je op moet letten voor vertrek.

  Tip 1: Onderhoud

  Om te beginnen direct een belangrijk aspect: de elektriciteits- en gasinstallaties. Deze kun je het best eens in de twee jaar laten controleren. Zo voorkom je eventuele lekkages. Je controleert deze installaties door te kijken naar de staat van de drukregelaar, de randaarde, het chassis, de accu en de motor.

   

  Ook een belangrijk onderdeel om regelmatig te controleren is bijvoorbeeld de aardlekschakelaar. Deze controleer je door de camper te verbinden met het lichtnet en op de bijbehorende schakelknop te drukken. Ten slotte moeten ook de banden van de camper goed zijn. ga je er vaak mee op pad, kun je deze eens in de zes jaar vervangen.

  Tip 2: Politiecontroles

  Onderweg naar je vakantiebestemming bestaat natuurlijk altijd de kans dat je gecontroleerd wordt door de polities. Om de kans op boetes te verkleinen, zijn er een aantal voorschriften waar je maar beter aan kunt voldoen. Zo is het slim om altijd je rijbewijs én het kentekenbewijs bij de hand te hebben. Houd ook rekening met het maximale gewicht dat de camper mag hebben als je alleen rijbewijs B hebt: de camper mag in zijn totaliteit niet zwaarder zijn dan 3500 kilogram inclusief passagiers. Blijf je verder onderweg ook aan de verkeersregels houden, dus rijd niet te hard en gebruik vooral geen telefoon.

  Tip 3: Losse tips

  Naast het onderhoud aan de camper zelf kun je voor vertrek ook nog wat andere dingen controleren. Zo is het slim om te kijken of alle kastjes en deuren goed sluiten en niet zomaar open kunnen schieten tijdens het rijden. Ook een aantal belangrijke voorwerpen voor je vakantie mogen niet ontbreken. Denk hierbij aan oprijblokken, adapterkabel, gasflessen, het disselslot of schoonmaakspullen. Om zeker te weten dat je niets vergeet, kun je vooraf een checklist opstellen of een algemene lijst van internet gebruiken. Ten slotte is het natuurlijk fijn om op je vakantieadres direct van je vakantie te kunnen genieten. Zorg er daarom voor dat je camper voor vertrek al goed gepoetst is, zodat je niet met een vuil fornuis of met vuile kastjes zit te kijken.

   

  Als je echt onbezorgd op pad wilt gaan, kun je er voor kiezen om een camper te huren bij Oortgiese Campers. Dit camperverhuurbedrijf biedt luxe campers aan die volledig gecontroleerd zijn en aan alle eisen voldoen. Het enige wat jij daarna nog moet doen, is je persoonlijke spullen inpakken en vertrekken. Zo hoef je je dus geen zorgen te maken en kun je echt helemaal ontspannen op vakantie gaan.