Touringcar

Bedrijven die touringcars verhuren moet deze regelmatig controleren of alles nog in goede staat is, of er geen mankementen zijn en of deze op een veilige manier kan worden gebruikt. Er gebeuren namelijk veel ongelukken met touringcars die in slechte staat verkeren. Veel voorkomende mankementen aan touringcars zijn:

  • Slecht werkende remmen
  • Versleten banden
  • Problemen met de motor

Wanneer u een touringcar verhuurt moet u alles nalopen of alles nog goed werkt. U wilt namelijk toch niet dat uw touringcar betrokken wordt bij een ongeluk, omdat deze met mankementen de weg op gaat? Uw doel is om reizigers zo veilig mogelijk te laten vervoeren en dat het een vlekkeloze busreis wordt. Zorg er daarom voor dat alles in orde is voordat u een touringcar verhuurt.

Laat uw touringcar controleren

Bij het contoleren van een touringcar heeft u twee opties;

  1. U controleert de touringcar zelf
  2. U geeft het uit handen en laat een ander naar uw touringcar kijken

De keuze hangt af van meerdere factoren. Wanneer u het zelf wilt gaan doen, moet u uzelf de vraag stellen of u of iemand in uw organisatie de expertise heeft om dit te uit te voeren. Zo ja, dan is de keuze snel gemaakt. Zo nee, dat kunt u dit door een ander laten doen. Daarmee heeft u wel de zekerheid dat het op een vakkundige wijze wordt uitgevoerd. Bovendien bespaart u het ook nog eens een tijd. Echter kost dit natuurlijk wel weer geld, maar is dit zo erg? Dit bedrag kunt u weer terugverdienen als u de touringcar weer kunt verhuren. Het belangrijkst is dat uw touringcar weer helemaal spik en span is als u deze weer de weg op laat gaan.