Vijf tips voor het huren van een auto voor de herfstvakantie

  De zomer is nog niet eens voorbij en de volgende vakantieperiode ligt al in het verschiet, de herfstvakantie! In deze week zijn er ook genoeg leuke mogelijkheden voor een korte autovakantie. Bijvoorbeeld naar de prachtige natuur van Duitsland of een stedentripje naar Parijs. Hoe dan ook, een auto huren is de ideale optie om in deze week van uw vrijheid te genieten!

  Hieronder vijf tips waar u op moet letten bij uw autoverhuur bedrijf.

  1. Kies een auto

  Geef uw speciale wensen aan bij het maken van de reservering. Wilt u bijvoorbeeld een kinderzitje? Of een navigatiesysteem? Wanneer u dit van te voren aangeeft loopt u niet het risico dat deze producten er niet meer zijn. Houdt er daarnaast rekening mee dat u meestal een auto in een bepaalde klasse huurt en het dus kan zijn dat u een vergelijkbare auto op locatie krijgt.

  1. Verzekeringen

  Controleer welke verzekeringen er bij de auto komen en let daarbij vooral op uw eigen risico. Meestal kunt u tussen verschillende verzekeringen kiezen en ook het eigen risico kunt u aanpassen.

  1. Voorwaarden bestuurder

  Het is altijd goed om te kijken of er een minimumleeftijd verbonden is aan de bestuurder. Ook is er vaak een minimale tijd dat u een rijbewijs moet hebben. Daarbij kunnen tarieven verschillen voor jongere of minder ervaren bestuurders.

  1. Creditcard

  Als u een auto gaat huren wordt er vaak een garantie afgesproken dat gereserveerd wordt op uw creditcard. Dit kan een bedrag vanaf €1000,- zijn. Als je niet genoeg ruimte op je kaart hebt kan het zijn dat je verplicht bent allerlei andere verzekeringen af te sluiten waardoor uw huurbedrag hoger kan uitvallen.

  1. Benzine

  Let op wat er is afgesproken voor het inleveren van de auto. Als er is afgesproken dat u de tank vol moet inleveren en u doet dat niet, dan kan het zijn dat u moet bijbetalen. Dit kan meer zijn dan de normale benzine kosten.

   

  Kortom, bij het huren van een auto is het belangrijk dat uw goed let op de voorwaarden die gesteld worden. Als u deze vijf tips meeneemt kunt u scherp zijn op de deal die u maakt bij het huren van een auto deze herfstvakantie!