Volkswagen onderhoud een fluit van een cent

  Volkswagens zijn over het algemeen betrouwbare en degelijke auto’s. Toch neemt dit niet weg dat er geen Volkswagen onderhoud hoeft plaats te vinden. In dit blog komen er een vijftal aan tips voor het onderhouden van jouw Volkswagen.

  Rij als een oud vrouwtje

  De Volkswagen reclames zeggen het al ‘deze is auto is van een oud vrouwtje geweest’. De auto kan hoge snelheden behalen, scherpe bochten maken en de slechtste weersomstandigheden trotseren, maar het beste voor een auto is om er rustig mee te rijden. Dit voorkomt slijtage aan de onderdelen. Eigenlijk kan dit gezien worden als stap één voor je Volkswagen onderhoud.

  Vloeistoffen controleren

  Een tweede, maar zeer belangrijk punt, is het controleren van de vloeistoffen. Hieronder vallen voornamelijk olie en koelwater. Ruitenwisservloeistof is ook handig, maar minder spannend. Wanneer deze op is, merk je het vanzelf als je het wilt gaan gebruiken. Olie en koelwater moeten bij dagelijks gebruik van de auto maandelijks gecontroleerd worden. Wanneer je een oude auto rijdt, zal dit vaker moeten worden bijgevuld dan bij een nieuwe. Koelwater is het andere vloeistof die zeer belangrijk is voor de motor. Wanneer deze op is raakt de motor overhit en kan er meer stuk gaan dan dat je lief is.

  Seizoensklaar maken

  Het weer is van invloed op de auto. Dit merk je voornamelijk in de winter. Accu’s begeven het en auto’s willen niet starten. Daarnaast is de zomer een risico wanneer er lange stukken worden gereden met de auto terwijl de motor warmer en warmer wordt. Het afstellen van de auto op de weersinvloeden is daarom ook zeker een deel van het Volkswagen onderhoud.

  Bandenspanning

  Laat de banden niet te slap worden. Dit heeft niet alleen invloed op de banden, maar ook op de velgen en wanneer het helemaal tegenzit de assen. Doe dit daarom bij dagelijks gebruik van de auto, maandelijks. Je Volkswagen onderhouden is dus eigenlijk echt een fluit van een cent.

  Filters

  Als laatste punt horen de filters controleren ook bij het Volkswagen onderhoud. Ervoor zorgen dat de olie- en luchtfilters niet verstopt raken zorgt voor een optimale werking van deze filters en voor dus een betere werking van de motor.