Voordelen van een auto leasen

    Het leasen van een auto kent behoorlijk wat voordelen. Ten eerste hoef je bij een lease niet meteen de volledige prijs van de auto te betalen. Dit is ook meteen het grootste voordeel van leasen. Het kan namelijk nogal een tijd duren totdat je het bedrag hebt gespaard voor de auto die je graag wilt kopen. Ten tweede kan je zonder ervoor te hoeven sparen door te leasen in de door jou gewenste autorijden. Ten derde hoef je geen startkapitaal te hebben om te kunnen leasen. Dat wil zeggen dat je geen aanbetaling hoeft te doen. Tot slot hoef je de auto ook niet af te betalen. Dat betekent dat je de auto niet in je bezit hoeft te nemen. Je kunt een leasecontract daarom ook zien als een huurcontract. Je kunt bijvoorbeeld een leasecontract voor 5 jaar afsluiten. Dan betaal je 5 jaar lang elke maand een bepaald bedrag. Na afloop van deze 5 jaren kun je de auto weer inleveren als het ware. Vervolgens zou je weer een nieuwe auto kunnen leasen. Je kunt dus in principe steeds na een aantal jaar in een nieuwe auto rijden.

    Wat houdt een financial lease in?

    Je kunt gebruik maken van een financial lease als ondernemer zijnde. Bij het beginnen van een bedrijf kunnen veel kosten komen kijken. Een van deze kosten kan ook het aanschaffen van een bedrijfsauto zijn. Doordat er al veel kosten bij komen kijken, is een gloednieuwe bedrijfsauto wellicht lastig om aan te schaffen. Dan komt een financial lease dus goed van pas. Je kunt een offerte aanvragen bij een bedrijf en vervolgens ook meteen antwoord krijgen over de goedkeuring ervan. Dat betekent dat als je spoedig een bedrijfsauto nodig hebt, je hem ook snel in je bezit kunt krijgen als de lease aanvraag wordt goedgekeurd. Zonder het volledige bedrag voor de auto te moeten betalen kan jouw bedrijf goed blijven functioneren met behulp van een geleasede auto.

    Wat voor auto’s kun je leasen?

    Naast een zakelijke lease is een privé lease natuurlijk ook mogelijk. Om te kunnen leasen hoef je dus geen ondernemer te zijn. De enige voorwaarde van leasen is dat je een vast en redelijk inkomen moet hebben. Met een laag inkomen is het niet realistisch dat je maandelijks bijvoorbeeld een bedrag van 400 euro betaald. Om die reden zal je geen leasecontract kunnen afsluiten als je geen redelijk inkomen hebt. Om een financial lease af te kunnen sluiten moet je echter wel een ondernemer zijn. Er zijn verschillende soorten automerken die je kunt leasen als ondernemer en een mercedes financial lease valt hier ook onder. Deze lease omvat alle modellen van de Mercedes Benz. Je hebt dus een breed assortiment waaruit je kunt kiezen. Daarnaast is een Mercedes Benz ideaal als een bedrijfsauto. Deze lease brengt namelijk geen wegenbelasting met zich mee. Als eigenaar van een bedrijf zijnde kan de wegenbelasting soms te veel zijn. Indien je meer bedrijfsauto’s hebt en geen gebruik maakt van zo een soort lease, kan de wegenbelasting van al deze auto’s nogal oplopen. Door middel van deze lease voorkom je deze kosten. Dat betekent dat je de kosten die je bespaart kunt besteden aan andere zaken van het bedrijf.