Waar je op moet letten bij een autoverzekering!

  In Nederland is een auto verzekeren verplicht. Gelukkig is het ook erg simpel. Wanneer je net een nieuwe of tweedehands auto hebt gekocht, zul je een autoverzekering moeten afsluiten. Er zijn veel verschillende keuzes waar je voor kunt gaan. Laten we het stap voor stap aanpakken.

  Nieuw of een jonge auto?

  Bij het verzekeren van een nieuwe auto is het verstandig om goed te kijken naar de regeling omtrent de nieuwwaarde. Verzekeraars gaan namelijk uit van de nieuwwaarde van de auto. Wanneer je schade hebt, kan het een groot verschil maken hoe de waarde van je auto wordt ingeschat. Bij een aantal verzekeraars wordt de nieuwwaarderegeling aangeboden voor een jaar en bij andere verzekeraars weer voor drie jaar. Na de afloop van die periode wordt er uitgegaan van de dagwaarde van een auto en die kan nog wel eens verschillen.

  Hoeveel rijd je per jaar

  Wanneer je erg veel rijd kan dit de hoogte van je premie beïnvloeden. Als je minder rijdt in de auto, kan de premie lager uitvallen. Het is aan te raden om een eerlijke en realistische inschatting te maken. Een te laag opgegeven aantal kilometers kan gevolgen hebben bij het vergoeden van autoschade. Een klein verschil maakt niet zoveel uit, je kan het tenslotte nooit 100% van tevoren weten. Een autoverzekering berekenen kun je snel en eenvoudig doen. Zo weet je waar je aan toe bent.

  Bespaar op de juiste manier

  Je kunt op veel fronten besparen, maar de vraag is of dat handig en slim is. Je moet niet inleveren op kwaliteit als dat niet nodig is. Bij een ongeval baal je als een te beperkte dekking hebt! Vraag ook aan familie en vrienden hoe zij zijn verzekerd. Maak een realistisch beeld en denk goed na over wat je wel en niet nodig hebt. Je weet wat ze zeggen: better safe than sorry!