Waar moet ik de auto op controleren als ik een auto ga huren?

  Wanneer je op reis gaat of een leuk weekendje in binnen- of buitenland voor de boeg hebt is het vaak handig om een auto te huren. Je kunt vrijwel altijd op luchthavens snel en gemakkelijk een auto huren zonder te veel gedoe. Natuurlijk is het wel belangrijk om bij autoverhuur van tevoren goed je auto te controleren op eventuele schade. We zullen kort bespreken waar je goed op moet letten wanneer je een auto gaat huren.

  Kijk eerst goed rondom de auto en check of er krassen zijn

  Een eerste stap is om de buitenkant van de auto goed te inspecteren. Loop even een rondje om het voertuig en doe een vlugge maar grondige inspectie. Bij huurauto’s is het vaak het geval dat er al enige krasje te vinden zijn. Dit is op zich niet zo’n groot probleem. Als je echter flinke krassen vindt die niet vooraf door de verhuurder zijn aangegeven is het natuurlijk wel belangrijk om dit te melden voordat je gaat rijden. Zo voorkom je dat je achteraf gedoe krijgt met de autoverhuurder.

  Inspecteer ook de binnenkant van de auto

  Nadat je de auto van buiten onder de loep hebt genomen is het ook belangrijk dat je het interieur van de auto bekijkt. Hiervoor geldt hetzelfde als voor de buitenkant. Vind je ernstige schade die niet vooraf is gemeld, ga dan niet rijden. Start ook de auto even en kijk of je geen rare geluiden hoort in de motor.

  De auto checken wanner je een auto huurt, maak er een kort ritueel van

  Wanneer je altijd als je een auto gaat huren zowel de buitenkant als de binnenkant van de auto even kort checkt ga je met een stuk prettiger gevoel op pad. Je bent namelijk op reis, dus je hebt geen zin in veel gedoe met papieren achteraf. Het kost je een paar minuutjes, maar het is het zeker waard. Veilige reis!