Waarom je altijd een transportverzekering moet afsluiten wanneer je een voertuig laat verschepen

  Er zijn de laatste jaren steeds meer mensen die ervoor kiezen om een auto in het buitenland te kopen. De reden hiervoor is simpel, het kan namelijk een hele hoop geld schelen. Nu is het alleen wel zo dat er het een en ander komt kijken bij een auto verschepen. Het verschepen van een auto is dan ook echt iets waar je wel de nodige tijd voor moet nemen, doe je dit niet dan kun je tegen bepaalde problemen aanlopen. Wij zullen je in dit artikel wat meer laten zien over het afsluiten van een transportverzekering bij een auto verschepen.

  Een ingevoerde auto met een normale autoverzekering

  Waarschijnlijk weet je wel dat het in Nederland verplicht is om een voertuig te verzekeren, dit kan middels de reguliere autoverzekering. Daar komt ook nog eens bij dat je een bijkomende WA verzekering moet hebben voor jouw voertuig. Maar hoe zit het als je een verzekering wilt afsluiten voor een auto met een buitenlands kenteken? In dit geval zal je naar de RDW moeten gaan om hem te laten keuren, vervolgens krijg je jouw verzekering mee voor het andere kenteken.

  Wat als je import auto nog geen kenteken heeft

  Mocht je er bij een auto verschepen achter komen dat jouw auto nog geen Nederlands kenteken heeft dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk actie onderneemt, je mag in Nederland namelijk niet zomaar rijden met een auto uit het buitenland. Door langs te gaan bij het RDW zal je een erkenning krijgen dat de auto aan alle Nederlandse toelatingseisen voldoet. Mocht het RDW kantoor niet in de buurt liggen dan kan je een kenteken voor één dag aanvragen om zo toch verzekerd de weg op te gaan.

  Jouw auto laten verschepen – kies voor een transportverzekering

  Goed, allemaal leuk en aardig die verzekeringen, maar hoe zit het als je een auto juist wilt verschepen naar het buitenland? In dit geval is het verstandig om een transportverzekering af te sluiten. Deze verzekering is bedoelt om onverwachte kosten te dekken die mogelijk ontstaan bij een auto verschepen naar het buitenland. Daarnaast zorgt deze transportverzekering ervoor dat je niet zelf aansprakelijk bent wanneer er iets mis blijkt te zijn gegaan bij een auto verschepen naar het buitenland. Het zou immers zonde zijn als je alle kosten zelf zou moeten vergoeden wanneer iemand anders een grove fout heeft gemaakt.