Waarom kiezen voor private lease?

  Steeds meer mensen ervaren de voordelen van private lease, waardoor private lease auto’s steeds populairder worden. De afgelopen jaren is het aantal particulieren met een lease auto enorm gestegen. Niet voor niets natuurlijk, want private lease is vaak een stuk goedkoper dan een nieuwe auto kopen.

  Als je in een nieuwe auto wilt rijden dan heb je twee keuzes, namelijk: een auto kopen of private leasen. Als je een auto wilt kopen heb je natuurlijk genoeg spaargeld nodig. Heb je dat niet dan moet je geld lenen? Op het moment dat je een lening moet afsluiten om een nieuwe auto te rijden dan is private lease gegarandeerd goedkoper. Ook als je genoeg spaargeld hebt kan private lease goedkoper zijn. 

  Wat zijn de voordelen van private lease?

  Nog niet overtuigd van private lease? Of ben je nog aan het twijfelen of het iets voor jou is? Wij hebben de grootste voordelen van private lease voor je verzameld en hieronder op een rijtje gezet:

  • Vaste kosten per maand. Een private lease auto kost iedere maand exact hetzelfde. Je krijgt nooit te maken met onverwachte kosten voor onderhoud of reparatie. Met een private lease auto hoef je je hier niet meer druk over te maken.
  • Goedkoper. Zoals we hierboven al meermaals hebben genoemd is private lease in veel gevallen goedkoper dan een nieuwe auto kopen. Hoe meer schadevrije jaren, des te goedkoper private lease voor je is. 
  • Inzichtelijke kosten. Hoeveel kost een auto eigenlijk per maand? Het antwoord op deze vraag weet je waarschijnlijk niet direct. Als je alle kosten bij elkaar op gaat rekenen dan is de kans groot dat je auto meer kost dan dat je gedacht had. Alle brandstof-, reparatie- en onderhoudskosten en wegenbelasting bij elkaar opgeteld is aardig wat. Bij private lease zijn de kosten inzichtelijker.
  • Ook zonder spaargeld. Als je in een gloednieuwe auto wilt rijden dan heb je spaargeld nodig, maar ook zonder spaargeld kan het met private lease. Enkel heb je een vast inkomen nodig om een nieuwe auto te leasen.