Wat zijn de mogelijkheden voor een maandelijkse autoverzekering?

  Heb jij maar voor een bepaalde periode een autoverzekering nodig? Dan wil je natuurlijk geen contract bij de verzekeraar afsluiten waarbij je maandenlang dient te betalen. Dit kan voorkomen in situaties wanneer jij een auto met buitenlandskenteken in het buitenland koopt of wanneer jouw eigen auto kapot is en je tijdelijk in een andere auto rijdt. In Nederland is een autoverzekering voor alle auto eigenaren verplicht, zelfs als je maar een maandje in de auto rijdt. Wanneer je een autoverzekering met een maand opzegtermijn wilt aanschaffen, heb je twee opties. Hieronder lees je meer over een maandelijks opzegbaar autoverzekering.

  Een autoverzekering op chassisnummer

  Een tijdelijke autoverzekering op chassisnummer is een goede optie wanneer je een auto uit het buitenland importeert. Wanneer je de auto koopt, heb je nog geen Nederlands kenteken. Hierdoor dien je een tijdelijke autoverzekering op het chassisnummer van de auto aan te vragen, tot je wel een Nederlands kenteken hebt. Een chassisnummer is een uniek nummer wat je op jouw autopapieren of het frame van de auto kunt teruglezen. Doordat de verzekering tijdelijk is, kan je hem dus voor een bepaalde periode aanvragen. Let wel, het gaat hier dus alleen om een autoverzekering voor buitenlandse auto’s die door mensen geïmporteerd worden. Wanneer je een Nederlands kenteken hebt, kan je dit niet aanvragen.

  Een maandelijks opzegbare reguliere autoverzekering

  Wanneer je een reguliere autoverzekering afsluit, zit je daar meestal voor minimaal 12 maanden aan vast. Aangezien men tegenwoordig steeds uit meer verschillende autoverzekeraars kan kiezen, dienen zij met een interessant aanbod te komen. Vandaar dat sommige autoverzekeraars je de mogelijkheid bieden om een maandelijks opzegbare autoverzekering af te sluiten. Vaak hebben deze verzekeringen dan geen minimale looptijd. Het is wel aan te raden om alle regels rondom het opzeggen en de opzegtermijn van de autoverzekering goed na te lezen. Wanneer je er zeker van bent dat de autoverzekeraar je een maandelijks opzegbare verzekering aanbiedt, voel jij je niet meer zo vastgezet als voorheen.

  Een extra weetje: wanneer jij je auto verkoopt en je daarom de autoverzekering opzegt, is het geen enkel probleem. Je bent immers niet meer in het bezit van de auto, dus dan is de autoverzekering vanaf dat moment ook overbodig.