Wil je je dure auto verzekeren?

  Heb je een dure auto gekocht en wil je voorkomen dat je een hoge rekening krijgt als je schade rijdt? Ik vertel in deze blog welke verzekering je het best kunt kiezen als je je dure auto wilt verzekeren. Ook bespreek ik welke autoverzekeringen er zijn en welke schade ze dekken. Verder vertel ik over aanvullende verzekeringen en wat deze inhouden.

  Soorten autoverzekeringen

  Er zijn drie verschillende soorten verzekeringen voor je auto:

  • WA verzekering
  • Beperkt casco verzekering
  • All risk verzekering

  Een WA verzekering dekt de schade waar je wettelijke aansprakelijk (WA) voor bent. Deze verzekering dekt alleen de schade die je toebrengt als je bijvoorbeeld per ongeluk tegen een andere auto aan komt. Het is verplicht om minimaal Wa verzekerd te zijn en meestal is dit ook de goedkoopste verzekering. Een beperkt cascoverzekering verzekering dekt de schade die je toebrengt en de schade die je niet zelf aan je auto hebt veroorzaakt. Bijvoorbeeld door diefstal of brandschade. Een Allrisk verzekering dekt alle schade die je toebrengt aan andere auto’s, alle schade die je niet zelf aan je auto hebt veroorzaakt én schade die je aan je eigen auto hebt veroorzaakt. Hierdoor is het de meest uitgebreide autoverzekering en deze wordt vaak afgesloten voor auto’s van maximaal 6 jaar oud. Allrisk wordt vaak gekozen door mensen die een dure auto verzekeren.

  Autoverzekering kiezen

  Voor het verzekeren van dure auto’s zijn gespecialiseerde autoverzekeraars. Deze verzekeraars richten zich specifiek op het verzekeren van duurdere auto’s. Als je je auto hier verzekerd is dit vaak wel een stuk duurder dan een ‘normale’ autoverzekering. Als je je dure auto wilt verzekeren is het het slimst om deze Allrisk te verzekeren. Dit omdat als je schade hebt aan je auto deze rekeningen al snel hoog op kunnen lopen. Het risico dat er schade wordt veroorzaakt door diefstal is ook een stuk groter met een dure auto en met de Allrisk verzekering wordt deze schade gedekt.

  Aanvullende verzekeringen

  Naast de drie ‘normale’ verzekeringen heb je ook aanvullende verzekeringen. Deze verzekeringen vullen je andere verzekering aan met opties zoals verkeersrechtsbijstand. Bij deze aanvullende verzekering krijg je juridische hulp bij verkeersconflicten. Ook heb je een pechhulp verzekering. Deze verzekering dekt de kosten die je krijgt voor hulp als je aan de kant van de weg staat. Ook zijn er twee aanvullende verzekeringen voor inzittenden. Als je een ongeluk krijgt en de inzittenden lopen materiële of letstelschade op dan wordt dit gedekt door de ‘schade inzittenden’ verzekeringen. Ook heb je een ‘ongevallen inzittenden’ verzekering. Deze verzekering gebruik je als de inzittenden overlijden of invalide raken door het ongeval.