Zo bepaal je welke auto je het beste kan kopen

  Je hebt er jaren over gedroomd en eindelijk is het zo ver: je gaat een nieuwe auto aanschaffen. Nu heb je de afgelopen jaren vast wel gemerkt dat er ontzettend veel verschillende automodellen zijn, dus de keuze is nog niet zo makkelijk gemaakt. Daarom geven we je in dit blog 3 tips voor bij het kiezen van een auto.

  Welke auto kopen, tip 1: Tweedehands of nieuw?

  Nog voor je gaat beginnen met het kiezen van je nieuwe auto, is het allereerst van belang om te bepalen of je voor een geheel nieuwe auto of een tweedehandsauto gaat. Hoe groter je budget, hoe groter de kans dat je voor een nieuwe auto zult gaan. Maar vergis je niet: er is ook helemaal niets mis met het aanschaffen van een leuke tweedehandsauto. Zorg er echter wel voor dat je de tweedehandsauto even goed laat nakijken door een goede, onafhankelijke autogarage voor aanschaf (zoals deze garage in Ridderkerk). Zo weet je zeker dat je niet voor nare verrassingen komt te staan.

  Welke auto kopen, tip 2: Bepaal je doel

  Bij het kiezen van een auto is het van belang om te bepalen wat je primaire doel met de auto is. Dat lijkt overduidelijk, want in principe is het “rijden”, maar daarbinnen zijn nog veel keuzes te maken. Als je de auto voornamelijk voor korte ritjes in de binnenstad gaat gebruiken, ga je namelijk voor een heel ander model dan wanneer je juist veel lange afstanden gaat rijden. Daarnaast zal een beginnende bestuurder beter varen bij een kleinere auto dan bij een grote jeep. Bepaal dus bij het kiezen van je auto allereerst wat je primaire doel gaat zijn, zodat je beter weet wat bij je gaat passen.

  Welke auto kopen, tip 3: Kies een gangbaar model

  We kunnen ons natuurlijk voorstellen dat je graag wilt pronken met je nieuwe auto, en dat je daarom wilt kiezen voor een auto die niet veel mensen hebben. Bedenk echter wel dat als je bij het kiezen van een auto voor een ongebruikelijk model gaat, de kans vrij groot is dat het uiteindelijk lastig wordt om reserveonderdelen te vinden als er een defect is. Wij raden je daarom aan voor een gangbaarder model te gaan.

  Tot slot

  Ben je nou ondernemer en twijfel je nog of je je nieuwe auto zakelijk of particulier moet aanschaffen? Het belangrijkste daarbij is om te bepalen hoeveel kilometer per jaar je verwacht de auto voor privédoeleinden te gebruiken. Is dat meer dan 500 kilometer per jaar? Dan is het in de meeste gevallen verstandig om de auto particulier aan te schaffen.